Side 1 af 1

"Klare" pærer til klare baglygteglas

: 10. jul 2019, 12:00
af JacobE
Jeg kan ikke forestille mig at være den første til at overveje dette, men jeg fandt ikke umiddelbart noget ved at søge.

Jeg har lige været til syn, og fik en anmærkning pga. "forkert farve" på tågebaglygten. Desuden bemærkede synsmanden, at et par af de andre røde lamper så småt var begyndt at lyse mere orange end rødt og burde skiftes.
Når nu jeg alligevel skal skifte næsten alle lamperne tænkte jeg på, hvor grimt det egentlig ser ud med farvede pærer inde bag de hvide lygteglas, og tænkte med det samme på LED - jeg har dog læst, at det ikke er bare lige at skifte glødepærer ud med LED (men det er der måske i mellemtiden kommet en løsning på??) Jeg fandt også nogle sølvfarvede pærer, som kaldes "diadem pærer", men de virker uforholdsmæssigt dyre ift. røde pærer! Nogen som anvender dem?

Andre gode løsninger til at bevare det "klare" look på lygterne, når nu bilen er designet sådan?

Re: "Klare" pærer til klare baglygteglas

: 10. jul 2019, 12:29
af Jensen
Hej Jakob.
Er det ikke bare CAN-Bus LED du skal have fat i? I realiteten er “CAN-bus" delen vist bare en effektmodstand parallelt med dioden , så du sparer ikke noget strøm på at bruge dem. Køb en håndfuld af hver farve i Kina eller på EBay eller køb dem af et anerkendt mærke til ca. 10x prisen. Efter min erfaring er fejlraten på de billige mindst 50% så det giver nok det samme i sidste ende.
For øvrigt kan du risikere at bilen ikke kan synes med dem da bilen/lygten vist skal være typegodkendt til LED men det kommer nok an på synsmanden.

MVH Mads

Re: "Klare" pærer til klare baglygteglas

: 11. jul 2019, 17:36
af Mortenvig
Efter monterede led pærer, er no go, de de ikke er godkendte til lygten !!!
Diadem pærer er vejen frem hvis man ønsker det klare look, og det skal være lovligt.
De er noget dyrere, men farven holder længere da den ikke skaller/brænder af som en almindelig farvet pære.

MVh
Morten