Banner cycler

Afstemning Krambod

Ris, ros, forslag og information om SKD webben.

Redaktør: Bestyrelsen

Skal der oprettes en forum til salg af ikke Saab relaterede varer?

Afstemning sluttede 15. okt 2009, 10:19

ja
34
69%
Nej
15
31%
 
Afgivne stemmer: 49
Brugeravatar
Vels
SAAB-MANIAC
Indlæg: 4386
Tilmeldt: 28. feb 2006, 15:06

4. okt 2009, 07:56

Meget sjov tråd efterhånden...

Jeg er absolut en af dem der stemmer JA, og det skal heller ikke være en hemmelighed at det var mig der forelagde bestyrelsen muligheden for "loppemarkedet" som nu hedder "kramboden" - det er sgu nok et spørgsmål om man man er fra jylland eller sjælland ligesom krebinetter og karbonader :D, om man fryser fingrerne, på fingrerne eller om fingrerne... etc.

Jeg forstår bekymringen, men omvendt så har det igennem nogle år været et varmt ønske fra mange inkl, undertegnede. Problemet er vel ikke størrer end at man laver forumdelen så kun sælger kan poste sin annonce og al henvendelse herefter foregår på PM, email telefon eller hvad folk nu vælger == intet ekstra besvær for moderatorer eller admin, -............. med mindre nogen sætter svigermor til salg.

Jeg syntes klart at grundlaget er tilliden mellem medlemmer af klubben / brugere på siden, og ærligt så tror jeg bstemt ikke vi vil se en opblomstring af nye brugere der kun registrerer sig for at sælge deres vaskemaskine. Skulle det mod forventning gå den forkerte vej må det jo begrænses til at kun rigtige medlemmer kan poste i dette forum

Jeg syntes et glanseksempel var her for nyligt da jeg skulle af med mit Canon EOS digital kamera, jeg postede det ikke herinde men oplevede at nogen prøvede at svindle sig til varen hvor den var sat til salg ( gul og gratis ). Traditionen tro når jeg møder en form for svindel jeg ikke umiddelbart mener er kendt smider jeg som regel en advarsel herinde i off topic, - forhåbentligt til gavn for klubbens brugere.
Det besynderlige skete at et medlem fra klubben kontaktede mig og købte kameraet - netop her ser jeg det som en tillid da det kan være en jungle at købe brugt. Men her vidste vedkommende nok om mig til at varen ikke havde været dyppet 3 gange i middelhavet og at prisen var fair.
Den type handel hvor begge parter kan handle uden størrer bekymringer, uden at prisen skal afprøves til et latterligt niveau ( som dba ) og hvor køber kan tage varen med hjem i fuld tillid til at pengene senere bliver overført er bare ikke muligt via andre medier.

Næste eksempel var for ca. 1 år siden hvor en anden bruger ville bytte en vare ( sjovt nok et Canon EOS ) mod et sæt Alufælge til bilen...

Hvor går grænsen? tjaa det er svært at sige.. men en ting er sikkert, hvis vi ikke prøver ting af og specielt ting som mange syntes ville være fint så flytter klubben eller siden sig ikke. For blot nogle år siden tillod klubben kun 99 og 900 modeller, og siden er grænsen flyttet til at der blot skal stå Saab på hjelmen eller have en sund interesse for mærket. Hver eneste gang en grænse er rykket, er der sket en omblomstring stor eller lille, for klub og webside - der er vel ingen der ærligt tror at der de seneste 2 år er kommet over 150 nye medlemmer ud af den blå luft? Der er vel heller ikke nogen der tror at vores besøgstal ligger der hvor det ligger fordi der er de seneste 2 år er blevet en kæmpe stor interesse for mærker - lige ud over i krise stunden?
F.eks. besøgstallet giver os annoncører, og besøgstallet har givet os et sponsorat der tillader os at drive www.saabregister.org kvit og frit, mod at dette ville have kostet klubben 2500,- årligt blot for hotellet.

Jeg forstår ikke den modstand mod forandring som nogle udviser og specielt ikke hvis denne idé udføres på en rimelig måde. Dem der ikke har interesse i en brugt murrerbør, et sæt tomme værktøj eller et digital kamera kan jo blot lade være med at kigge i den kategori - hvad er problemet? Jeg tvivler stærkt på at der havde været samme protester hvis vi netop havde præsenteret en ny rabataftale som gav 50% på alt hos flügger farve ??? ( så mange maler vist ikke deres bil, men derimod huset ;-) )

Hvad angår Speedy forstår jeg ikke modstanden heller, da det vel ikke er mere end 6 måneder siden du satte dine forældres bil ( husker ikke mærket - men det var ikke Saab ) til salg herinde, men måtte fjerne den igen grundet reglementet. Allerede der har du vel netop vist at du mente du havde en god vare nogle måske kunne bruge, lave km, passet på, velfungerende - god pris. Hvorfor ellers sætte den til salg her??? Derfor stor undren nu hvor du sidder og er modstander :roll:

Dragedems satte en hund fra Rhodos til salg ( godt nok gratis, men alligevel ), en anden havde fået for mange store palmer hjem til teressen.. eksemplerne er mange. Igen igen, hvorfor ikke benytte sig af tillid og god pris og udvide vores horisont en smule ... skal vi også forbyde ikke Saab relateret snak til træf? Må man kommei tøj der ikke står Saab på?

Det var vist mine 10 cent med humlen, lad nu være med at gøre ting værrer end de er....


Billede
Brugeravatar
Speedy
CERTIFIED SAAB LUNATIC PSYCHO NUTCASE!!!
CERTIFIED SAAB LUNATIC PSYCHO NUTCASE!!!
Kontakt:
Indlæg: 6908
Tilmeldt: 28. maj 2004, 17:01

4. okt 2009, 17:16

Vels skrev: Hvad angår Speedy forstår jeg ikke modstanden heller, da det vel ikke er mere end 6 måneder siden du satte dine forældres bil ( husker ikke mærket - men det var ikke Saab ) til salg herinde, men måtte fjerne den igen grundet reglementet. Allerede der har du vel netop vist at du mente du havde en god vare nogle måske kunne bruge, lave km, passet på, velfungerende - god pris. Hvorfor ellers sætte den til salg her??? Derfor stor undren nu hvor du sidder og er modstander :roll:
Hej Vels

Du har fuldkommen ret (det var en rød Rover, som aldrig havde set skyggen af saab), men primært fordi jeg ikke er 100% skarp i min afsluttende bemærkning. Jeg kan sagtens se ideen bag en salgskatori som ikke har et krav om at være associeret med Saab for at være valid. Men jeg er ikke tilhænger og derfor nej-stemmer til en kategori for salg af hunde, tøjdyr og luftkasteller. Det findes der mange andre sites som er væsentligt bedre til, både kva søgefunktioner, klientellet af brugerne og ikke mindst kategorier til dimserne osv. En kategori til salg af bilrelateret materiale er derfor for mig den rigtige løsning, hvis bestyrelsen vil åbne for salg af ikke-saab ting. Men så kommer man igen ind i definitionen af bilrelateret, den problematik har jeg skitseret tidligere.

Fint skriv iøvrigt. Men tråden er endnu et muntert eksempel på, hvordan skriftlig kommunikation aldrig erstatter den mundtlige dialog. Havde vi haft snakket istedet for skrivet ville du givetvis ikke være i tvivl om min holdning til en krambod, uanset hvilket kram vi har med at gøre :)

Jeg er ikke modstander eller bange for forandring, tværtimod. Når forandringens vinde blæser findes der folk, der bygger læhegn og dem der bygger vindmøller (det citat har jeg selv stjålet....)

Enhvert valg er for mig set en prioritering af sin plads på hjemmesiden og jeg har nej-holdningen til kramboden, da jeg stadig mener at SKD salgsforum er til for saab (eller bil) dele og ikke alt muligt andet. Det mener jeg at man bedst kan prioriterer ved at gøre brugerne bevidst om at andet ikke bør smides til salg. For mig at se har det tidligere været en ja/nej vægtning hvor holdningen har været nej tak tidligere.

Hvis webmaster ønsker at facilitere andre salgsvarer i separate forum og tilmed ikke vælger at priotere salg af andre effekter på forsiden, helt fint for mig :)

Det må være klubbens og bestyrelsens holdning, hvad man vil bruge sin plads på web'en til. Jeg håber at bestyrelsen vælger at prioritere saab :) Så skal jeg gerne bistå med at føre det ud i livet.

Mvh. Anders
Anders Thorning Andersen @ Saabster.dk

Saab 96V4 '67 SilverSand
Saab 9-3 Tid 2008
Saabo Campingvogn #238 fra '66
http://www.bilgalleri.dk/galleri/15157-saab_96v4
http://www.saabster.dk
Brugeravatar
svenT16
SAAB-MANIAC
Indlæg: 3427
Tilmeldt: 29. nov 2005, 20:31

5. okt 2009, 15:00

AGT900 skrev:
svenT16 skrev:
SGT skrev:Hvis man vil sælge noget der ikke er SAAB-relateret, kan man benytte gul og gratis eller DBA, eller noget helt 3.!
helt enig, men hvis man nu bare ligger inde med noget som man synes kunne være rart at nogen i "familien" skulle have første bud på kunne det jo være fint at give det en chance her på siden. :wink:
Helt forståligt Sven.
Men hvis jeg manglede en ny/brugt foderautomat eller opvaskemaskine, var det nok ikke her på "kramkisten" på SKD´s hjemmeside jeg ville lede først. Men kunne modsat måske blive irriteret, hvis jeg manglede en brugt drivknude, men ikke kunne finde den her på siden, fordi pladsen gik til hønsehuse og gamle fiskestænger. :?
Men måske kunne man finde et kompromis der kunne fungere :-)
Måske lidt ala "set på nettet"
hmm den fik jeg ikke helt fat i.
du vil ikke have kramboden, fordi den fylder på siden, men det gør indlæggende"set på nettet" da osse???
og mangler du en drivknude har vi helt sikkert en del folk der er klar til at hjælpe.
hvorimod hvis du mangler at komme af med en foderaut. til jagt, er jeg køber. :D
er også enig med Poul Vels i at der vel godt kan komme noget måske ikke SAAB relateret ind på hver 20 indlæg, jeg tror nok at folk overlever, ligesom når der står noget om sprit nye saaber, :oops: ja der melder jeg osse pas, gider ikke læse dem, jeg har først råd til de biler om 10 år.
derfor er skd siden alligevel den der bliver startet op på, når jeg går på nettet. :D
MVH. Sven T.
Bilhistorik. Nuværende 9-3 ss 08.
Porsche 911 - 74
Tidl.
99 årg 79
99 årg 81
Og900 aero. (006'eren) årg 87.
9K Aero fra 95

med-lem nr 115 skd..

Tilbage til "SKD Web"