Banner cycler

NEVS, elbiler og Kina

Alt mellem himmel og jord, men hold det sobert og frit for politik...

Redaktør: Bestyrelsen

Brugeravatar
viking
100% ABSOLUT SAAB WACKO FOR LIFE !!!
100% ABSOLUT SAAB WACKO FOR LIFE !!!
Indlæg: 12593
Tilmeldt: 2. mar 2005, 14:58

NEVS, elbiler og Kina

27. sep 2018, 10:41

https://ing.dk/artikel/vw-satser-paa-el ... ker-214637

Så det kan være NEVS har inderhalet de andre fabrikanter :

Kinesisk Nissan

Men Nissan er allerede kommet både Tesla, GM, VW, BMW og Mercedes i forkøbet, når det gælder elbiler i Kina. De første eksemplarer af deres kinesiske version af Leaf’en, som bygges i samarbejde med Dongfeng Motor Group, er netop begyndt at rulle ud af fabrikken i Guangzhou.

Årsagen til den voldsomme interesse for at komme ind på det kinesiske marked kan henføres til to simple forhold: For det første er Kina i dag det suverænt største marked for elbiler, hvilket skyldes, at det kinesiske styre har sat klare mål for, hvor mange rene elbiler og plugin-hybridbiler, der hvert år skal sælges på markedet. I 2020 er kravet således, at 12 procent af en bilproducents biler skal være rene elbiler. Hvis de ikke når det mål, må de købe kreditter af hinanden.

For det andet har Kina i en årrække lagt ekstra skat på biler fra udenlandske bilproducenter. Afgiften er yderligere steget for amerikanske elbiler under den igangværende handelskrig med USA. For eksempel er en Tesla S og X blevet 130.000 kroner dyrere på grund af handelskrigen.

Men hvis bilerne produceres inden for Kinas grænser, bortfalder den ekstra omkostning. Oven i det stiller Kina heller ikke længere krav om, at produktionen skal ske som et joint venture med et kinesisk selskab.


Only young once, immature for ever.
RACING IS LIFE, anything that happens before or after is just waiting. (Steve Mcqueen)
T16 900 Aero "Lady DI"
T16 900 Cab "Silver Aero"
Saab Sonett III 74
Jag XJ8 4,2 alu "Maggie"

Tilbage til "Off Topic !!!"